Column Left

30 Aralık 2018 Pazar

HAVUÇ RÜYASI

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar






HAVUÇ RÜYASI
1 kilo havuç
2 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı dolusu nişasta
2 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
1 limon suyu
2-2,5 paket petibör bisküvi
Havuçları soyup iri iri doğruyoruz. Tencereye alıp 5 su bardağı su ile haşlıyoruz. Pişince suyuyla birlikte rondodan geçiriyoruz.
Nişastayı 1 su bardağı su içerisinde eritiyoruz.
Nişastayı, vanilyaları, limon kabuğu rendesini, limon suyunu ve toz şekeri havuçlara ilave edip muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.
Dikdörtgen borcamı suyla ıslatıyoruz. Bisküvileri diziyoruz. Üzerine ince bir tabaka halinde havuçlu muhallebiyi yayıyoruz. Tekrar bisküvi diziyoruz. Bu şekilde 4 kat bisküvi dizmiş oluyoruz. En üste kalan havuçlu karışımı yayıyoruz.
Ve üzerini bol cevizle süslüyoruz

Tarif için teşekkürler : muhallebinindibi
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments