Sponsorlu Bağlantılar
MUZLU İRMİK TATLISI
1 litre süt
9 yemek kaşığı irmik
10 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
4 adet muz
1 paket petibör bisküvi
Yarım su bardağı ceviz
1 çay kaşığı tarçın
İrmik ve şeker derin bir tencere içerisinde karıştırılır. Süt ilave edilip ocağın altı açılır. Dibine tutmaması için karıştıra karıştıra pişirilir. Piştikten sonra vanilya eklenip ocaktan alınır.
Kare borcam ıslatılır. Fazla suyu silkelenir. İrmik tatlısının üçte biri tepsiye dökülür. Üzerine bisküvileri dizilir. Bisküvilerin üzerine kalan tatlının yarısı dökülür. Üzerine halka halka doğranmış muzlar dizilir. Onunda üzerine kalan tatlı yayılır.
Son olarak kalan bisküviler, ceviz ve tarçın dövülerek tatlının üzerine yayılır. Buzdolabında 3-4 saat dinlendirdikten sonra dilimlenip servis edilir. Afiyet olsun
Tarif için teşekkürler : muhallebinindibi
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments