Sponsorlu Bağlantılar
MUHALLEBİ DOLGULU KEK
Keki için:
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
Muhallebisi için:
1 litre süt
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı margarin ya da tereyağı
3 yemek kaşığı hindistancevizi
Çikolata sosu için:
1 paket sıvı krema
2 paket çikolata ( 160gr )
İlk önce keki yapılır. Yumurta ve şeker iyice çırpılır. Süt ve sıvıyağ eklenip tekrar çırpılır. Geriye kalan katı malzemeler elenerek eklenir. Yağlanmış dikdörtgen borcama dökülür. 175° önceden hafif ısınmış fırında pişirilir.
Kek pişerken muhallebisi yapılır. Tereyağı, vanilya ve hindistancevizi hariç bütün malzemeler ocağa konur, karıştıra karıştıra pişirilir. Piştikten sonra ocaktan alınır ve kalan malzemeler eklenip karıştırılır.
Fırından çıkan kekin soğuması beklenir. Tamamen soğuduktan sonra oyacak ile kekte delikler açılır. Pişen ve ilk sıcağı geçen muhallebi kekin üzerine dökülür, boşlukların dolması sağlanır. Muhallebi bu şekilde iyice soğutulur.
Son olarak sosu yapılır. Bir paket krema ocakta hafif ısıtılır ( kaynamayacak ) İçine parçalanmış çikolatalar eklenir. Erimesi için iyice karıştırılır ve muhallebi dolgulu kekin üzerine yayılır. Bir gece bekledikten sonra dilimleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
Tarif için teşekkürler : muhallebinindibi
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments