Sponsorlu Bağlantılar
BULUT TATLISI
1 paket sıvı krema
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı un
Şerbeti için:
2 su bardağı su
2,5 su bardağı şeker
4-5 damla limon suyu
Önce şerbeti yapılır. Su ve şeker ocakta kaynatılır. Limon suyu eklenir. 5 dakika da bu şekilde kaynadıktan sonra ocağın altı kapatılır ve şerbet soğumaya bırakılır.
Krema, kabartma tozu ve un derin bir kaseye alınır. Biraz cıvık, ele yapışan bir hamur olacak. Bu yüzden spatula ile karıştırılır. Sonra eller yağlanır ve hamurdan cevizden biraz küçük parçalar alınıp yuvarlanır. Yağlanmış tepsiye dizilir. 190° fırında pişirilir.
Tatlı fırından çıktıktan 5 dakika sonra her birinin üzerinde kürdanla delik açılır. Soğumuş olan şerbet üzerine dökülür. Başka bir tepsiyle üzeri örtülür. 10 - 15 dakika sonra kurabiyeler ters çevrilir. 5 - 10 dakikada bu şekilde bekletilir. Ve servis edilir. Gerçekten çok lezzetli bir tatlı. Bir kere yapınca tekrar yapmak isteyeceksiniz
Tarif için teşekkürler : muhallebinindibi
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments