Column Left

30 Aralık 2018 Pazar

MEYVE SOSLU ETİMEK TATLISI

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar






MEYVE SOSLU ETİMEK TATLISI 
 Tabanı için:
1 paket tuzsuz etimek
 Şerbeti için:
1,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
 Kreması için:
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı margarin ya da tereyağ
 Meyve sos için:
( Ben frambuaz kullandım 

 Siz çilek, vişne ya da başka bir meyve de kullanabilirsiniz )
Robotta çekilmiş frambuaz ( 2 su bardağı frambuaz püresi olacak. )
2 su bardağı su
Damak tadınıza göre şeker
4 yemek kaşığı nişasta
 Etimekleri kare borcama tek sıra halinde dizin.
 Sonra şerbetini yapın. Şekeri kalın tabanlı bir tavaya alıp ara sıra karıştırarak rengi koyulaşana kadar ocakta tutun. Üzerine yavaşça suyu ekleyin. Bu aşamada şeker katılaşacaktır ama ocakta durdukça kaynayacak ve o katılık çözülecektir. Eridikten sonra 6-7 dakika daha kaynatın ve ocağın altını kapatın.
 Şerbet sıcakken etimeklerin üzerine dökün.
Kreması için süt, un, şeker ve nişastayı ocağa alıp karıştıra karıştıra pişirin. Piştikten sonra içine vanilya ve tereyağına ekleyip karıştırın ve ocağın altını kapatın.
 Etimeklerin üzerine muhallebiyi yayın ve ılımaya bırakın.
Meyve sosu için meyve püresini, suyu, nişastayı ve şekeri ocağa alın. Karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca altını kapatın. Ilıyınca kremanın üzerine yayın. 5-6 saat mümkünse 1 gece dinlendirip servis yapın. Afiyet olsun

Tarif için teşekkürler : muhallebinindibi
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments