Column Left

30 Aralık 2018 Pazar

PERDE TATLISI

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar






PERDE TATLISI
 Şurubu için:
2 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
4-5 damla limon suyu
 Tabanı için:
Yarım paket baklavalık yufka
1 çay bardağı erimiş tereyağı ya da margarin
1 su bardağı irmik
1 su bardağı ceviz içi
 Sosu için:
3 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
 Tatlıyı hazırlamaya başlamadan önce şerbetini kaynatıp soğumaya bırakın.
 Baklava yufkasını düz bir zemine serin. Tereyağı ile her tarafını yağlayın. Üzerine ceviz ve irmik serpin. Yufkanın iki ucundan tutup perde şeklinde büzün. Yağlanmış tepsiye yerleştirin. Bütün yufkalar tepsiyi doldurana kadar bu işlemi tekrarlayın. Tatlıyı 180 derece fırına verip üzeri kızarana kadar pişirin.
Bu esnada sosunu yapın. Yumurta ve şekeri çırpın. Diğer malzemeleride ekleyip iyice karıştırın. Kızaran tatlıyı fırından alıp üzerine dökün. Tekrar fırına verin. 5-10 dakika sonra dışarı çıkın. İlk sıcağı geçtikten sonra soğumuş şerbeti dökün. 2-3 saat içini çekmesini bekledikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun

Tarif için teşekkürler : muhallebinindibi
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments