Column Left

2 Ağustos 2017 Çarşamba

Malatya Usulü İçli Köfte

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar

Malatya Usulü İçli Köfte
Köftesi için;
1 kase köftelik bulgur
1/2 yemek kaşığı tuz
1 kase un
Aldığı kadar su
İçi için;
Yarım kilo kıyma
5 adet soğan
150 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
Tuz, baharatlar
1 su bardağı ceviz içi
Kızartmak için; tereyağı
Yapılışı:
Öncelikle içini hazırlamak için tavaya yağ,kıyma,tuz alınıp kavrulmaya başlanır. Et Suyunu çekince doğranmış soğanı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. En son baharatları ekleyip ocağın altını kapatıyoruz, soğuyunca ceviz ile karıştırıp hamur için Köftelik bulguru 1 kase suyla ıslatıp suyunu çekmesi için bekliyoruz. Yumuşayan bulgura unu,tuzu ve kıvamına göre su ekleyerek yoğuruyoruz. Hamurumuz kıvam alınca açıp içini harçla doldurup kapatıp şekil veriyoruz. Köftelerimizi önce kaynar suda haşlayıp sonra tereyağında kızartıyoruz.
Afiyet olsun.Tarifi için instagram.mimar_seda ya Teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments