Column Left

2 Ağustos 2017 Çarşamba

Kum Pasta

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar



Kum Pasta
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1,5 su bardağı un
Islatmak için;
1,5 su bardağı süt
Kreması için;
3 su bardağı süt
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
2,5 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket (80gr) çikolata
Üzeri için;
Kakaolu bisküvi
Yapılışı:
Yumurta ve şekeri iyice köpürene kadar çırpıyoruz. Diğer malzemeleri de ekleyip kek harcımızı hazırlıyoruz. Yağlanmış dikdörtgen borcam tepsiye döküp 180 derece fırında pişiriyoruz. Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı çıkınca 1,5 bardak sütle ıslatıyoruz. Krema için tereyağı ve çikolata hariç tüm malzemeleri sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Kaynadıktan sonra altını kapatıp tereyağı ve çikolatayı da ekleyip karıştırıyoruz. Kekin üzerine kremayı da yayıp en üstünü de bolca rondodan geçirilmiş bisküvi ile kaplıyoruz.
Afiyet olsun. Tarifi için instagram.mimar_seda ya Teşekkürler

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments