Column Left

2 Ağustos 2017 Çarşamba

Kaymaklı Otlu Poğaça

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar

Kaymaklı Otlu Poğaça
Yarım kase süt kaymağı
Yarım kase yoğurt kaymağı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta beyazı (sarısı üzeri için)
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Aldığı kadar un
İçine; peynir
Yapılışı: kaymakları, yumurta akını, tuzu ve sıvıyağı bir kaba alıp mikserle çırpıyoruz. Ardından doğranmış yeşillikleri, kabartma tozu ve unu ekleyip yoğuruyoruz. Poğaça hamuru kıvamı alınca yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp açıyoruz. İçine peynir koyup poğaçalarımızı hazırlıyoruz. 170 derece önceden ısınmış fırında pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
Tarifi için instagram.mimar_seda ya Teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments