Column Left

31 Ağustos 2015 Pazartesi

HAŞHAŞLI ÇİÇEK ÇÖREK

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar

HAŞHAŞLI ÇİÇEK ÇÖREK
1 Su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvıyag
1 yumurta (sarısı üzerine)
2 yemek kaşıgı şeker
2 tatlı kaşıgı kuru maya
1 tatlı kaşıgı tuz, un.
Arası için...
1 paket haşhaş ezmesi
4 yemek kaşığı şeker
Kıvamı açmak için su.
Önce sıvı malzemeyi karıştırıp mayayı koyduktan sonra 5 dk bekleyin kabarsın sonra unu ekleyip iyice yogurun üzerine poşet geçirip 40 dk dinlendirin 5 bezeye bölüp 20 dakika daha dinlendirin yağlanmış tepsiye sırayla önce bir bezeyi açın üzerine haşhaşı sürün en üst kata gelince ortasına bardak koyup kenarlarından kesip çevirin yumurta sarısını sürüp önce 125 kabarınca 150 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
DİPNOT:DAHA KITIR SEVENLER SU YERİNE YOĞURT KULLANABİLİRSİNİZ.
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments