Column Left

10 Temmuz 2015 Cuma

Reçelli Kurabiye

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar


Reçelli Kurabiye
500 gram un
500 gram nisasta (( patates nisastasi kullandim ))
250 gram yumusak tere yag
1/4 süt (( aklasik 1,5 su bardagi ))
1 tane kabarma tozu
250 gram pudra sekeri
1 paket vanilyali pudin tozu ((yaynatilip pudung yapilanlarda ))
Çilek receli
Hazırlanışı
Hamurumuzu yoğuralım
Yusak yagin icersine un ,kabartma tozu ve nisastayi katin.
Pudra sekeri ve ,vanilyali pudin tozunuda katip yagi yidirmaye calisin .
Südü yavas ,yavas ekleyip yugurun yumusak bir hamur olmali .
Üzerini kapatip dinlenmeye birakin yaklasik yarim saat serin bir yerde buzdolabinda daha kolay oluyor.
Bu tarifden iki tepsi cikti bayagi coktu kurabiyelerim.
Kücük hamurdan kopartip yuvarlayin.
Ben tahta kasigin sapi ile bastirdim isterseniz parmaginizla bastirip cok az cay kasiginin ucu ile recelden koyun .
Cok koymayin tasar ve pistikden sonra recel tekrar konuyor.
175 derece firinda hafif pembelisinceye kadar pisirin
Tepsiyi firindan cikartinca cay kasigi ile cilek recelinden tekrar koyun kurabilerin sicakligi ile akmayan cok güzel sekil ve renk aliyor .
Soguyunca servise hazir afiyetler olsun.Tatlilar Gülcandan'a Teşekkürler




Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments