Sponsorlu Bağlantılar
KUMLU PASTA
Keki:
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı süt
1 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
Keki ıslatmak için:
1,5 su bardağı süt
Kreması:
3 su bardağı süt
2,5 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağından biraz eksik toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket sütlü çikolata (80 gr)
Üzeri için:
8-10 tane kakaolu bisküvi
Yumurtayla şekeri köpürünceye kadar çırpıyoruz. Sırasıyla diğer malzemeleri ekleyip kek hamurunu oluşturuyoruz. Yağlanmış dikdörgen borcama boşaltıyoruz ve 180 derecede pişiriyoruz.
Kekin ilk sıcağı çıktıktan sonra 1,5 su bardağı sütle her yanını ıslatıyoruz.
Krema malzemelerini çikolata ve tereyağ hariç olacak şekilde pişiriyoruz. Piştikten sonra yağ ve çikolatayı ekleyip iyice karıştırıyoruz.
Kremamızı kekin üzerine döküyoruz.
Bisküvileri rondodan geçiriyoruz.
Pastamızın üzerini bisküvilerle kaplıyoruz.
İyice soğuduktan sonra servis ediyoruz
Tarif için teşekkürler : muhallebinindibi
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments