Column Left

14 Haziran 2015 Pazar

MISIRLI KEŞKEK

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar


MISIRLI KEŞKEK
Malzeme Lıstesı
7 adet kuzu gerdan
2 su bardağı kırık mısır
1 bardak kırık buğday
2 adet kuru soğan
4 diş sarımsak
2 tatlı kasıgı pul biber
1 tatlı kasıgı karabiber
1 tatlı kasıgı kımyon
1 çay bardağı zeytinyagı
Yapılışı:2 su bardagı kırık mısır ve 1 bardak kırık bugday aksamdan ıslatılır. 7 adet kuzu gerdan haslanır. 2 adet kuru soğan yemeklik doğranır, sarımsaklar ince ince kıyılır. Gerdan etleri didiklenir.
Kırık mısır, yarma bugday tencereye alınır. Soganlar, sarımsaklar ve etler üzerine eklenir. 1 tatlı kaşığı tuz serpilir. Tüm malzemeleri 2-3 parmak geçecek kadar etin suyundan ilave edilip düdüklü tencerede yaklaşık 1 saat pişmeye bırakılır. Pigen keskek 2 tatlı kasıgı pul biber, 1er tatlı kaşığı karabiber ve kimyonla lezzetlendirilip tahta kaşık yardımıyla ezilir. Servis tabağına alınıp üzerine 1 cay bardagı kızgın tereyağı dökülür.
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments