Column Left

14 Haziran 2015 Pazar

KURUYEMİŞLİ KURABİYE

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar


KURUYEMİŞLİ KURABİYE
Malzemeler:
500 gr tereyaGı
1cay bardağı yoğurt
1cay bardağı sıvıyag
1adet yumurta sarısı
1cay kaşığı karbonat
1paket kabartma tozu
1paket vanilya
Aldıgı kadar un
İc malzemesı
2adet elma
3adet kuru incir
3adet kuru kayısı
1tutam kuru üzüm
1su bardağı seker
2cay kaşığı tarçın
Üzeri için
1 kase fındık kırığı
1 yumurta akı
Pekmez
Yapılısı...
Yarım kılo tereyagı, 1 çay bardagı yogurt, 1 yumurta sarısı, 1 çay bardağı sıvı yag, 1 çay kasıgı karbonat, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya azar azar unla birlikte kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulur.
ıc malzemesı.. Kabukları soyulan 2 adet elma rendelenir. İncirler, kayısılar kücük kücük doğranır. Rendelenmiş elmalar kuru yemişlerle birlikte ayrı br tencereye alınır. Üzerine 1 su bardağı seker eklenir ve pisirilir. Suyunu çekince 2 cay kasıgı tarcın serpilir ve ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
Kurabiye hamurundan bezeler koğartılır ve avuc icinde açılarak ic yerlestirilir. kapatılıp avuc icinde yuvarlatılır. Önce yumurta akına sonra da fındığa bulanarak tepsiye dizilir. Ortalama 180 derecedeki fırında pişirilir. Pisen kurabiyelerin üzerine pekmez gezdirilir.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments