Column Left

14 Haziran 2015 Pazar

ERZİNCAN LOKUMU

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar


ERZINCAN LOKUMU
1kg un
1paket margarn
1paket yas maya
1su bardagı yogurt
1su bardagı sıvı yag
1su bardagı seker
1adet yumurta
1.2 cay kasıgı karbonat
Pudra sekerı
Fırın tepsısıne yaglar koyulur ve ocak atesınde erıtılır. Erıdıkten sonra bır bardak seker alarak azar azar tepsıye dokulur. Tepsıye yumurtası da eklenıp karıstırılır. Harca un ilave edılerek hamur yapmaya baslanır. Bır bucuk cay kasıgı karbonatın ardından tepsıye azar azar un serpilerek hamur yogrulur. Hamur yumrukla bastıra bastıra tepsının her yanına yayılır. Lokum hamuruyla kaplanan tepsı fırına verılır. Kurabıye pıstıkten sonra sogumadan uzerıne pudra sekerı serpılır ve kesılerek servıs edılır
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments