Column Left

24 Haziran 2015 Çarşamba

KAYMAKLI MİNİK BAZLAMA

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar

KAYMAKLI MİNİK BAZLAMA

Ağızda eriyen bu harika lezzeti mutlaka deneyin derim...
Malzemeler:
3 su bardağı ılık süt
3-4 çorba kaşığı kaymak
1 su bardağından biraz az sıvı yağ
1 paket toz maya
1 tatlı kaşıgı tuz
aldığı kadar un
Hazırlanışı: Derin bir kab içerisine bir miktar un koyup kalan malzemeleri sırasıyla ekleyip ele yapışmayan yumuşak hamur yapıp üzerini nemli bez ile örtüp 30dk dinlendirin.
Dinlenen hamuru 3 eşit bezeye bölün.
İlk bezeyi hafif unlu zeminde merdane ile kurşun kalem kalınlıgında açıp bardak ile yuvarlaklar kesin (ben çaydanlık kapağı kullandım)
Kestiğiniz yuvarlakları ısıtılmıs teflon tavaya koyup kısık ateşte arkalı önlü kızarana kadar pişirin.
Diğer iki bezeyi de aynı şekilde hazırlayıp pişirin ve sıcak olarak servis yapın.Pembe Tatlar'a teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments