Column Left

24 Haziran 2015 Çarşamba

YUMURTA KAPAMA

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar


YUMURTA KAPAMA
Siz de benim gibi tereyağ sevenlerdenseniz, işte size nefis bir kahvaltılık.Daha doğrusu, benim için yumurtanın en güzel hali....
Malzemeler
4 Adet yumurta
1,5 Yemek kaşığı tereyağ
1 Tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 Tatlı kaşığı pul biber
1 Tatlı kaşığı kekik
Tuz
Yapılışı
Yumurtaları katı olacak şekilde haşlayın ve kabuklarını soyduktan sonra uzunlamasına ikiye bölün.Diğer tarafta tavaya tereyağını koyup kızdırın.Önce kırmızı toz biberi yağa ilave edip karıştırın, akabinde pul biberi de koyup bir iki karıştırdıktan sonra yumurtaları sarıları altta olacak şekilde tavaya dizin.Üzerine kekik ve tuzu serpip, tavanın dibindeki yağdan kaşık yardımı ile yumurtaların üzerine gezdirin, 2-3 dakika kadar kısık ateşte pişirdikten sonra servis yapın.Afiyet olsun.Alyamina Kuzine'ne Teşekkürler



Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments