Sponsorlu Bağlantılar
HAŞHAŞLI REVANİ
3 adet yumurta
1 su bardağı toz seker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı hashas tohumu
1 su bardağı irmik
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
şerbeti için 2 su bardağı toz şeker
şerbeti için 2 su bardağı su
şerbeti için 1 çay kaşığı limon suyu
üzeri için 1 poşet krem santı
üzeri için 1 su bardağından biraz eksik süt
Üstüne fındık fıstık veya ceviz ile süsleyebilirsiniz.. (tamamen arzunuza göre)
Tatlımıza önce şerbetini hazırlayarak başlıyoruz. Biz keki pişirirken şerbeti de biraz soğumuş olur. Şerbet için şeker ve suyu tencereye alıp kaynatmaya başlıyoruz, kıvama geldikten sonra ocaktan almadan limon suyunu ilave edip karıştırıyoruz ve ocaktan alıyoruz. Biz tatlının hamurun hazırlayana kadar dinleniyor.
Derin bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım. Ardından haşhaş, süt, sıvı yağ ve sırasıyla diğer malzemeleri de ekleyerek karıştıralım. İyice karıştıralım hamurda topaklanma olmasın. Hamur akışkan bir kıvama geldikten sonra yağlamıs olduğumuz fırın tepsisine veya borcama hamuru dökelim. Çok kalın dökmemeye çalışın çünkü tatlı olduğu icin hem çok kabarıyor, hemde kalın tatlılar çok sevilmez. Zaten üzerine ekleyeceklerimiz de var.
Önceden ısıtmış olduğumuz 170 derecelik fırında kek icini çekene kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra fırından alıyoruz ve soğuması için beklemeye alıyoruz.Hashaslı revani yaparken hem şerbet, hem kek soğuk olarak birbiriyle bulusmalı. Bu kısma dikkat edelim. İkisi de soğuduktan sonra keki şerbetle buluşturuyoruz yavaş yavaş. İyice içine çekmesini sağlıyoruz bu yüzden yavaş yavaş azar azar dökelim.
Ayrı küçük bir kabın içerisinde soğuk süt ile krem santiyi cırparak hazırlayalım. serbetini ceken hashaslı revaninin üzerine krem santiyi güzelce yayalım ve krem şantinin üzerine ceviz parçaları veya file fıstık ile kaplayarak süsleyelim bu sekilde çok lezzetli oluyor.
Not: Sıcak kek üzerine sıcak şerbet dökerseniz tatlınız hamur olur. serbeti ılık olarak dökmelisiniz.
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments