Column Left

4 Eylül 2019 Çarşamba

KALBURA BASTI

Sponsorlu Bağlantılar











Sponsorlu Bağlantılar






KALBURA BASTI
🌻125 g tereyağ (yarımpaket)
🌻1 çay bardağı zeytin yağı(riviera)
🌻Bir çay bardağı yoğurt
🌻2 yumurta
🌻Bir çay bardağı irmik
🌻Bir çay kaşığı karbonat 🌻Bir çay kaşığı kabartmatozu
🌻4 su bardağı un(3 su bardağından sonra az az ekleyin  şekil verebileceğiniz yumuşak kıvamında ayarlayın)
İri kıyılmış ceviz (Bıçakla kesebilirsiniz )
ŞERBETİ:3 Su bardağı toz şeker  3.5 Su bardağı su  İnce bir dilim limon
🌻Şerbeti önceden hazırlıyalım.🌻Şekeri eridikten sonra karıştırmayalım.🌻Yaklaşık 20dk kısık ateşte kaynatalım
YAPILIŞI
🌻Oda sıcaklığındaki yaş malzemeleri bir kaba toz malzemeleri bir kaba  karıştırın .🌻Hamuru şekil verebileceğiniz kıvamda ayarlayın. 🌻🌻Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp süzgeç yada rende üzerinde  şekil verip iri kıyılmış cevizden koyup kapatalım.🌻Şekilli  kısmı üste gelecek şekilde tepsiye dizelim🌻.Tüm hamuru bu şekilde yapalım.
🌻180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirelim
🌻Pişen sıcak kalburabastıya soğuk ılık şerbeti dökeriz. Önce kaşık kaşık gezdirin sonra kalan şerbeti dökün şerbeti çeksin. 🌻🌻🌻Afiyet  Şifa olsun
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments