Column Left

3 Eylül 2019 Salı

Tarçınlı fındıklı Rulo

Sponsorlu Bağlantılar











Sponsorlu Bağlantılar





Cinnamon Rolls / Tarçınlı fındıklı Rulo
(Zimtnusschnecken)

Tarif

Hamuru için
500 g un
300 ml ılık süt
45 g nişasta
1 paket kuru maya yada 1 yaş maya
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
80 ml eritilmiş tereyağı
1 yumurta
1 çay kaşığı kadar tuz
İç harcı için
70 g yumuşak tereyağı
150 g esmer şeker
2 çay kaşığı tarçın (isteyen daha çok da koyabilir)
100 g çekilmiş fındık içi (badem veya ceviz de olabilir, ben 50 g krokan 50 g ince çekilmiş fındık içi kullandım)
arzuya göre göz kararı kuru üzüm
1 yemek kaşığı yumuşak tereyağı ( borcamı yağlamak için)

Creamcheese-Frosting
100 g labne
200 g pudra şekeri
1 vanilya şekeri
Yapılışı

Süt ve yumurta hariç kuru malzemeler karıştırılır ve bu karışımın içine süt ve yumurta için bir havuz açılır. Hamur güzelce yoğurulur.
Eğer yaş maya kullanılıcaksa, maya ılık sütün içine ufalanır ve pudra şekeri eklenir. Bu karışım 10 dakika bekletilir ve un karışımına ilave edilip yoğurulur.
Hamur 1 saat dinlendirilir.
(Yoğurma kabın içi sıvı yağ ile yağlanılır ve hamur mayalanmaya bırakılır. Kurumasın diye hamurun üstü de yağlanır)
Not: İsteyen hamuru yoğurup tekrar mayanlanmaya bırakabilir.
Hamur mayalandıktan sonra tezgah unlanır ve merdaneyle 40x50 cm ebatında açılır.
Yumuşak tereyağı hamurun hertarafına sürülür ve esmer şeker ile tarçın üstüne serpilir. Sonra fındık içi ve kuru üzüm de serpilir.
Hamur 4 cm genişliğinde şerit halinde kesilir ve rulo yapılır.
Rulolar yağlanmış borcama dizilir ve 30 dakika daha dinlendirilir.
190 derecede 25-30 dakika alt/üst ayarda pişirilir.

Labne, pudra şekeri ve vanilya karıştırılır ruloların üstüne sürülür.
Afiyet olsun
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments