Column Left

3 Eylül 2019 Salı

Tahinli fındık ezmeli tatlı

Sponsorlu Bağlantılar











Sponsorlu Bağlantılar
  Tahinli fındık ezmeli tatlı Poğaça 
Tarif

Hamuru için
400-450 g un
100 g yumuşamış tereyağı
150 ml süt 
2 tatlı kaşığı şeker 
1/2 çay kaşığı tuz 
1 paket yaş maya 
2 yumurta ( 1 tanesi hamur için / 1 tanesi üzerine sürmek için )

İçi için 
Ben hazır aldığım tahinli fındık kreması kullandım.
Herhangi bir iç harcı da kullanılabilir, örneğin cevizli, haşhaşlı, bademli veya çikolatalı. Nasıl istenilirse... Yapılışı
Hamur için:
Maya, şeker, süt, 1 yumurta, tereyağı ve tuzu  karıştırıyoruz. Un ile birlikte yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. 1 saat kadar dinlendiriyoruz. 
Iç harcı için: örneğin haşhaşlı 
200 ml krema, 200 g haşhaş, 1 paket vanilya şekerini 2-3 dakika kaynatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. 
Soğuyan iç harcına 100 g damla çikolata ilave ediyoruz.

Dinlenen hamuru küçük bezelere bölüyoruz ve yuvarlıyoruz. Her bezeyi elimizle biraz açıyoruz yuvarlak daire olacak şekilde ve hazır olan iç harçtan üzerine sürüyoruz. 
Bıçakla orta noktasından bir ucuna kadar kesiyoruz ve o kestiğimiz bir ucundan doğru yuvarlayarak sarıyoruz. 
Yuvarladığımız her bezeyi yağladığımız borcama diziyoruz. Üzerine yumurta sarısını sürüyoruz. 
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri güzelce kızarana kadar pişiriyoruz, altınında pişmesini sağlıyoruz. 
Soğuyan poğaçanın üzerine arzuya göre pudra şekeri ve sütle hazırlanan harçtan da sürebilirsiniz.

Afiyet olsun 

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments