Sponsorlu Bağlantılar
Selanik Gevreği
▪️3 yumurta
▪️1 su bardağı sıvı yağ
▪️1 su bardağı şeker
▪️1 su bardağı çekilmiş fındık
▪️1 su bardağı kuru üzüm
▪️1 paket kabartma tozu
▪️4 su bardağı un ▪️Bütün malzemeyi karıştırıp hamurunuzu hazırlayın. Hamurunuz biraz yoğun ve sert gibi olacaktır. Korkmayın kıvamı bu şekilde olacak. Yağladığınız en büyük boy dikdörtgen borcam ya da mini fırın tepsisine elinizle bastırarak Hamuru yayın ve 175- 180 derecede pişirin. Pişirip ilk sıcağı çıkan gevreği(5-7 dakika sonra gibi) 1,5-2 parmak genişliğinde şeritler halinde resimdeki gibi kesin. Kestiğiniz gevreklerin yanlarını çevirip tekrar tepsisine dizip fırına verin ve yanları da kızarana kadar fırınlayın.
▪️Ben birazının Uçlarını benmari usulü erimiş çikolataya bandırdım. Ama sade haliylede çok lezzetli.
▪️Uzun süre Kurabiye kavanozun da saklayabilirsiniz. Çaya çok güzel eşlik ediyor...
▪️Yapacak olanlara kolay gelsin...
▪️Afiyet olsun
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments