Column Left

5 Eylül 2019 Perşembe

Köstek Pasta

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar















Köstek Pasta
▪️4 yumurta
▪️1,5 su bardağı şeker
▪️1 su bardağı süt
▪️1 su bardağı sıvı yağ
▪️1 paket kakao
▪️1 paket kabartma tozu
▪️2 su bardağı un
Kreması için ;
▪️3 paket muzlu cremeole
▪️3 paket kremşanti
▪️6,5 su bardağı süt
▪️1 su bardağı damla çikolata
Arası için;
▪️4-5 tane muz
Yumurta ve şekeri rengi açılıp kabarıncaya kadar çırpın. Sonrasında sıvı yağ ve sütü ekleyin. En son elekten geçirdiğiniz un kakao ve kabartma tozunu ekleyin. Yağladığınız 55 cm'lik davul fırın tepsisine döküp pişirin.
Kreması için çikolata hariç bütün malzemeyi mikserle çırpın koyu Bi kıvam olacaktır. En son çikolatayı ekleyip karıştırın.  Kekimiz Soğuyunca kalıpla veya subardağının ağzı ile kesip taban yuvarlaklarını çıkarın. (33-34 tane çıkarın) Kalan kenarları ufalayıp bir kaseye alın. (eğer tamamını kullanmayacaksanız kremanın yarısı kadar hazırlayın, kek tabanlarının yarısını da saklama kabına koyup buzluğa atabilirsiniz) 1 tane taban alın biraz krema sürüp muz dilimi koyun tekrar üzerine krema koyun ve kek kırıntısı ile üzerini kaplayın...
Yapacak olanlara kolay gelsin...
Afiyet olsun
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments