Sponsorlu Bağlantılar
Profiterol...
▪️1 su bardağı su
▪️100 gr margarin
▪️4 yumurta
▪️1 su bardağı un
▪️1 fiske tuz
▪️1 tatlı kaşığı şeker
Kreması için;
▪️2 su bardağı süt
▪️1 Türk kahvesi fincanı un
▪️1 su bardağı şeker
▪️1 paket sade krem şanti
▪️1 Türk kahvesi fincanı şeker
Üzeri için;
▪️1 paket çikolatalı sos
▪️1 paket 70-75 grlık sütlü çikolata(varsa katın benim yoktu sade sos hazırladım) Öncelikle Bir tencereye suyu ve margarini koyup ocağa alalım. Margarin eriyip su da Kaynamaya başlayınca ununu tuzu ve şekeri katıp Hamur bütünleşene kadar karıştırarak pişirelim. Yani 2-3 dakika kadar. Sonra ocağın altını kapatıp başka bir cam kaseye alın ve karıştırarak soğutun. Karıştırarak Ilıttığımız Hamurumuza teker teker yumurtalarını katıp karıştırın. Her Yumurtayı katışımızda güzelce yedirin ondan sonra diğer Yumurtayı katın. Güzelce kıvam alan Hamurumuzu sıkma torbasına alın yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine aralıklı olacak şekilde ceviz büyüklüğünde sıkın, torba yoksa kaşıkla da olur. Önceden 160 derecede ısıtılmış fırında üzerleri pembeleşene kadar 40 - 45 dk pişirin(fırından fırına süre değişebilir) Bu arada kremayı hazırlayın. Süt şeker ve unu sos tenceresine alın ve muhallebi kıvamında karıştırarak pişirin. Karıştırarak ılıtın üzeri kaymak bağlanmasın sonra krem şantiyi katıp güzelce çırpın. Pişip soğuyan prefiterollerin altlarını delin ve kremayı içine sıkma torpası ile sıkın(ince uçlu sıkma duyu takın torbaya) torbanız yoksa hamurları ikiye açın kaşıkla kremayı içine doldurun. Üzerinin sosu için çikolata sosunu üzerindeki tarife göre pişirin sıcakken içine 1 paket çikolatayı kırıp atın eritin (çikoltanız yoksa sadece sosu dökün) ılıyan sosu tatlınızın üzerine dökün... Biraz dolapta soğutun tatlınızı... Yapacak olanlara kolay gelsin... Afiyet olsun...💖
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments