Sponsorlu Bağlantılar
PASTANE AÇMASI
2 yumurta (Sarılar üzerine)aklar hamurda kullanacağız
2 su bardağı ılık süt (isterseniz bir bardağı su kullanabilirsiniz)
1 su bardağı sıvıyağ
1 şişe soda
3 yemek kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaş maya
1 kilo +1 su bardağı un
Hamur aralarına sürmek için;125 g oda yumuşaklığında tereyağ yada yumuşak kahvaltılıkyağ
YAPILIŞI
✔Önce mayayı yarım su bardağı ılık bir tatlı kaşığı toz şeker ile ön mayalama yapalım.
✔Yoguracağımız kaba yumurta aklarını sıvıyağını sodayı şekeri tuzu koyalımkabaran mayayı ekleyelim.✔Unuda yavaş yavaş eleyerek karıştırıp ele yapışan bir hamur yapalım.
✔Hamurumuzun üzerini cam bir kaba üzerini streçle iyice kapatalım hava almasın. ✔Yada kapaklı bir kap kullanın.fırinda 40 dk tezgah üstünde üzerini örterek mayalayacaksanız 1 saat mayalandırın.
✔Bir kaseye az sıvıyağ koyalım.elimizi batıralım. ✔Büyük bezeler alalım.incecik açalım.✔avuç içiyle rahat açarsınız.✔yırtılması önemli değil.tereyağ yada yumuşak margarinden em az bir tatlı kaşığı sürelim.✔genişçe katlayarak rulo saralım.✔bekletelim.her iki başından tutarak tersine çevirip burgu yapalım.✔Uçları altından üstünden geçirerek şekil verelim.
✔Yumurta sarısına bir tatlı kaşığı pekmez katıp karıştıralım. ✔Açmalarımızın üzerine
sürelim.isterseniz çörek otu serpin.✔25 20 dk tepsi mayası için bekletelim.180 derecede ısıtılmış fırında pişirelim.
Afiyet olsun....
Repost https://instagram.com/cigdemdenlezzetler?igshid=18yigyt7g329w
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments