Column Left

5 Eylül 2019 Perşembe

Fıstıklı Karamelli Kurabiye

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar















Fıstıklı Karamelli Kurabiye
▪️125 gr yumuşatılmış margarin
▪️1 yumurta
▪️1 çay bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
▪️1su bardağından  bir parmak eksik pudra şekeri
▪️1su bardağı nişasta
▪️Yarım paket kabartma tozu
▪️1 yemek kaşığı sirke
▪️3 bardak un (kıvama göre ayarlayın)
Karameli için;
▪️1,5 su bardağı şeker
▪️1\2 su bardağı su
▪️2 dolu yemek kaşığı tereyağı
▪️Yarım paketten biraz fazla krema
▪️1,5 su bardağı tuzsuz kabuksuz yer fıstığı
Üzeri için;
▪️1 paket kare bitter çikolata ▪️Hamuru için margarin ve şekeri karıştırıp yoğurun sonra Yumurtayı katın sonra sıvıyağı ve sirkeyi katıp en son kalan malzemeleri ekleyin. Kulak memesi kıvamında olmalı hamurunuz. İki yağlı kağıt arasında 1\2 cm kalınlığında gibi açın bardakla veya kalıpla kesip yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine alın. 175 derecede üzeri beyaz kalacak şekilde pişirin.
▪️Karamel için ; şekeri yapışmaz yüzeyli bir tencereye alıp suyunu katın ve karıştırarak pişirmeye başlayın. Bir süre sonra suyunu çekip tekrar parça parça olacaktır. Karıştırmaya devam edin ve şekerin eriyip karamelize olmasını sağlayın çok  fazla koyu kahverengiye dönmesin. Bu aşamada tereyağı ekleyin eriyince yavaş yavaş kremayı ekleyin 3-4 seferde. Kıvamına göre artırıp azaltabilirsiniz krema miktarını. En son ocaktan alınca fıstıkları katıp karıştırın. Hızlı bir şekilde kurabiyelerin üzerine paylaştırın karemeli. Eğer sertleşmeye başlarsa kısık ocakta biraz yumuşatın. Kurabiyelerinizi bu şekilde bir tepside soğuyup sertleşene kadar bekletin en son olarak benmari usulü erittiğiniz bitter çikolatayı sıkma torbasına alıp ince şeritler halinde üzerine gezdirin.
▪️Yapacak olanlara kolay gelsin...
▪️Afiyet olsun...
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments