Column Left

5 Eylül 2019 Perşembe

Cepli Poğaça

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar













Cepli Poğaça
▪️1 çay bardağı süt
▪️1çay bardağı sıvı yağ
▪️1çay bardağı ılık su
▪️1 yumurtanın beyazı
▪️2 yemek kaşığı şeker
▪️1,5 tatlı kaşığı tuz
▪️1 paket kuru maya
▪️Aldığı kadar un
Şekil verirken arasına sürmek için ;
▪️4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
Araları için;
▪️Dilim kaşar
▪️Dilim salam
▪️Domates
▪️Marul
Hamuru yoğurup mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamurdan 15-16 beze yapın. Küçük bir tatlı tabağı kadar açıp içine sıvı yağ sürün, ikiye katlayın yine biraz sıvı yağ sürün ve tekrar ikiye katlayın üçgen gibi olacak sonunda şekli. Üzerine yumurta sarısını sürün ve dilerseniz susam serpin. 175 derecede ısınmış fırında pişirin. Pişip ılıyan poğaçalar yağladığımız kısımlarından kolaylıkla açılacaktır. Bu ceplere marul, peynir, salam ve kaşarını koyun.
Yapacak olanlara kolay gelsin...
Afiyet olsun...
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments