Column Left

2 Eylül 2019 Pazartesi

Fincan Keki

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar


















Fincan Keki

Malzemeler;
1 Yumurta
1 Çay bardağı süt
1 Buçuk çay bardağı şeker
2 Kaşık kakao
2 Çay bardağı un
1 Vanilya
1 Kabartma tozu
-----------------------------
İçi İçin:
1 Paket krem şanti ( 1 Kutu değil 1 paket)
1 Çay bardağı süt
Arzuya göre çikolata sosu
Hazırlanışı
Öncelikle yumurta ile şekeri iyice çırpın.
Geri kalan malzemeleri ekleyip kek hamurunu hazırlayın.
6 Adet büyük fincanı sıvı yağ ile yağlayın.
Fincanların yarısına gelecek şekilde hamuru kaşıkla fincanlara dağıtın.
Tencereye 3 su bardağı su koyup fincanları yerleştirin.
Tencerenin üzerine bir bez gerip kapağını sıkıca kapatın. ( Bez yerine Havlu peçeteyi 3 kat yaparsanız oda olur)
Altını açın ve tıkırtı sesi gelince kaynamaya başlamış demektir.
Altını kısıp saat tutun. 20 dk pişirin.
Dakika dolunca kapağı açmayın 15 dk da o şekilde demlensin.
Bu süreler sonunda kekler hazırdır. Fincanlardan çıkartıp yamuk şişen kısımları bıçakla düzeltin.
Kekleri oratadan ikiye bölün ve sütle azcık ıslatın.
Diğer taraftan 1 Çay bardağı süt ile bir paket krem şantiyi çırpın keklerin ordasına sürüp diğer kısmınıda üzerine kapatın.
Arzuya göre Çikolata sosu üzerlerine gezdirin İsterseniz krem şantiden şekiller yapın.
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments