Column Left

4 Eylül 2019 Çarşamba

Sponsorlu Bağlantılar











Sponsorlu Bağlantılar


AZILI URFA BORANISI

yaptık.Esin Hocamın bu güzel tarifini sizlerle paylaşmak istedim.
ET MALZEMESİ için
✔250 gr sotelik kuşağı et
✔2 kuru soğan
✔2 ç.k.domates salçası
✔1 ç.k.biber salçası
✔1 limon suyu
✔Yarım bağ pazı (biz saplarınıda doğradık)✔✔
Soğanları yemeklik doğrayıp eti soteliyoruz salçaları ilave edip karabiber ekliyoruz.Sıcak su ilave edip pişmeye bırakıyoruz.
 SULU KÖFTENİN MALZEMELERİ
✔Bir su bardağı köfteli bulgur
✔250g yağsız sinirsiz kıyma
✔Bir çorba kaşığı irmik
✔Varsa unlu yarma (3 kaşık)
✔Tuz karabiber
SULU KÖFTENİN YAPILIŞI
Tüm malzemeler yoğurma kabına alınır
Yanımıza bir çanakta su alalım
Macun kıvamına gelene kadar yoğuralım
Nohut büyülüğünde köfteler yuvarlıyalım
Kaynamakta olan etin içine köfteleri haşlanmış  nohutu ekliyelim.
Köfteler yumuşamaya başlayınca ince doğranmış bir soğanla sotelediğimiz pazıyı ekliyelim.
Bir taşım kaynayınca  bir limon suyu ilave edilir.
Üzerine naneli yağ yakılır dökülür



Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments