Sponsorlu Bağlantılar
AŞURE MALZEMESİ(bardak ölçüsü su bardağı)
2,5 bardak aşurelik buğday
1 bardak fasulye
1 bardak nohut
1 bardak sarı üzüm
1 çay bardağı kuş üzümü
1 bardak incir (en son ocağı kapatmadan ilave ediyoruz)
1 bardak dut
2 portakal kabuğu (ince ince küçük doğranmış)
1 elma
10 tane karanfil (elmaya batırıyoruz)
3 adet kök tarçın
4 kaşık mısır nişastası
Şekeri damak tadınıza göre ayarlayın.
Buğdayı yıkayıp sıcak su ile bir iki taşım kaynatıp şişmeye bırakıyoruz.
Fasülyeyi nohutu yıkayıp bir iki taşım kaynatıp ilk suyu süzelim.Tekrar sıcak su ekleyip bir iki taşım kaynatıp şişmeye bırakıyoruz.Şiştikten ve yumuşadıklarından emin oluncada ikinci suyu süzelim.
Aşureyi yapacağımız tencereye buğdayı fasülyeyi nohutu dökelim.Üzerini 3 4 parmak geçecek kadar sıcak su ekliyoruz.elmanin üzerine karanfilleri saplayıp koyuyoruz.3 tane kök tarçın koyuyoruz.İncir ve dut hariç diğer çerezleri ekliyoruz.Bir iki taşım kaynatıyoruz.4 kaşık mısır nişastasını az suyla açıyoruz ve ekliyoruz. Bir kaç taşım kaynaktan sonra
şekerini ekliyoruz.şeker ayarını damak tadınıza göre ayarlayın.sıcakken şeker tadı fazla hissedilir.soğuyunca hafifler. En son incir ile dutunu ekliyoruz.Çünkü incir ile dut aşüremizi karartır.Ocağın altını kapatıp servis tabaklarınızı hazırlayabilirsiniz.
Aşure kıvamı katı çok çerezli gibi olmasın.biraz sulu ve akışkan olsun.gerekirse sıcak su ilavesi yapabilirsiniz.
AFİYET ŞİFA OLSUN
Reposthttps://instagram.com/cigdemdenlezzetler?igshid=vptjrtb95zn3
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments