Sponsorlu Bağlantılar
Vişne soslu etimek tatlısı
Malzemeler
1 buçuk paket etimek
1 lt süt
2 paket sıvı krema
2 paket vanilya şekeri
80 g şeker
100 g nişasta (mısır veya buğday farketmez)
Şerbeti için
1 su bardağı şeker
yaklaşık 2,5 su bardağı su
Vişne sos
500 ml vişne suyu
1 paket agartine (agar agar da olabilir)
Öncelikle su ve şeker ocakta eriyene kadar karıştırılır. Kaynaması şart değil. Sonra etimekler tek tek şekerli suya batırılır ve dikdörtgen borcama hiç boşluk kalmayacak şekilde dizilir. Kalan şekerli su üzerlerine yine gezdirilir.
Muhallebi için bütün malzemeler tencereye alınır ve göz göz oluncaya kadar karıştırılarak pişirilir.
Pişen muhallebi etimeklerin üzerine eşit şekilde yayılır.
Vişne sos için vişne suyu ve agartine en az iki dakika kayanıtlır ve ılınmaya bırakılır. Ilınan sos muhallebinin üzerine dikkatlice yayılır. Pasta bir gece buzdolabında soğutulur ve hindistan cevizi ile süslenir.
Not: vişneli sos yerine sadece bolca hindistan cevizi serpilebilir.
Afiyet olsun 😋
#gulsenatmaca
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments