Sponsorlu Bağlantılar
Karamelisierter Apfel-Walnuss Kuchen / Karamelli Elmalı Cevizli Pasta
Malzemeler
Kek hamuru
3 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya şekeri
1 çay bardağı süt
4 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
Karameli harç için
3 tane elma
75 g tereyağı
1 çay bardağı şeker
1,5 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı dolusu nişasta (tepeleme)
1 paket vanilya şekeri
1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için
1 çay bardağı iri kırılmış ceviz
İlk önce karameli harç hazırlanır.
Süt ve nişasta küçük bir kasenin içinde karıştırılır. Tereyağı tavada eritilir ve üzerine şekerler eklenir. Orta ateşte karamelize etmeye başlanır. Karamel kahve rengini aldıktan sonra içine sütlü nişasta karışımı eklenir ve bir taşım kaynatılır. Kaynadıkta sonra ince dilimlenmiş elmalar eklenir ve biraz yumuşayana kadar pişirilir.
Bu aşamada tarçın da eklenir ve tava bir kenara alınır.
Kekimiz için gereken malzemeler çırpılır ve 28 cm’lik yağlı kağıt serili kek kalıbımıza boşaltılır. Kek hamurun üzerine karamelli elmalı harç yayılır.
Son olarak da ceviz üzerine serpilir ve 170 derecelik fırında yaklaşık 50 dakika pişirilir.
Afiyet olsun 😋
#gulsenatmaca
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments