Sponsorlu Bağlantılar
Supangle
Malzemeler
900 ml Süt
200 g şeker
100 g un
2-3 yemek kaşığı kakao
1 yumurta
100 g tereyağı
100 g bitter çikolata
200 ml oda ısısında soğuk su
Tencereye un, şeker ve kakao alınarak karıştırılır. Bir miktar süt ilave edilir ve pütür kalmayacak şekilde çırpılır.
Yumurta eklenir ve tekrar çırpılır.
Geriye kalan süt de ilave edilir ve karıştırılır. Tencereyi ocağa alıp orta ateşte sürekli karıştırılarak pişirilir. Kaynamaya başladıktan sonra altı kısılır ve yaklaşık 2-3 dakika sonra ocaktan alınır.
Tereyağı ve çikolata eklenir ve mikser ile bütünleşinceye kadar çırpılır.
Son olarak soğuk su ilave edilir ve 5-6 dakika yüksek devirde çırpılır.
Uygun kaselere boşaltılır ve mümkünse 1 gece buzdolabında dinlendirilir.
Arzuya göre süslenir ve servis edilir.
Not: Her birinin altına şekerli suyla ıslatılmış pandispanya ekleyerek de servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun 😋
#gulsenatmaca
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments