Column Left

26 Ağustos 2019 Pazartesi

Portakal Pudingli Kek

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar











Orangen-Sahne-Schnitte / Portakal Pudingli Kek
Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya şekeri
1 portakal kabuğun rendesi
1 su bardağı silme un
1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için yarım su bardağı süt

Kreması için
2 paket sıvı krema
2 paket toz krem şanti
300 g labne peyniri

Üzerinin portakal sosu için
500 ml portakal suyu (ekşi bir tat isteyen sıkma portakal suyu kullansın)
1 paket vanilyalı puding tozu
Yarım limonun suyu (hazır portakal suyu kullananlar için)

Hazırlanışı
Keki için yumurtalar ve şekerler krema haline gelene kadar çırpılır ve ardından diğer malzemeler eklenir.
Yağlanmış dikdörtgen borcama hamur dökülür ve 180 derecelik fırında akt üst ayarda 25 dakika pişirilir.
Soğuyan keke kürdanla delikler yapılır ve yarım su bardağı süt ile ıslatılır.
Kreması için sıvı ve toz krem şantiler çırpılır, biraz katılaşınca labne peyniri de eklenir ve iyice çırpılır.
Kekin üzerine krema sürülür ve buzdolabında soğumaya bırakılır. Vaktiniz darsa 1 saat buzluğa da konulabilir.
Portakal sosu bu ara hazırlanır.
Portakal suyu, limon suyu ve puding tozu sürekli karıştırılarak kaynatılır ve ılınmaya bırakılır.
Eğer ekşi bir tat istiyorsanız hazır portakal suyu yerine sıkma portakal suyu kullanabilirsiniz, limon suyu bu durumda gerekmez.
Ilınan portakal sosu kremanın üzerine dökülür ve 1 gece buzdolabında soğutulur.
Arzuya göre süslenir ve servis edilir.

Afiyet olsun 😋

#gulsenatmaca
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments