Sponsorlu Bağlantılar
Muhallebili Cevizli Pasta
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya şekeri
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı kakao
1,5 su bardağı un
Islatmak için
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı granül kahve
Muhallebisi için
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 adet yumurta sarısı
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya şekeri
1 kutu sıvı krema
Hazırlanışı
Yumurtalar ve şekerler köpürünceye kadar çırpılır ve sırasıyla bütün malzemeler eklenir ve çırpılır.
Yağlanmış dikdörtgen borcama kek harcı boşaltılır ve 170 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişirilip ılınmaya bırakılır.
Ilınan kekin üzerini ıslatmak için süt, kakao ve kahve karıştırılıp kekin üzerinde gezdirilir.
Muhallebisi için sıvı krema hariç bütün malzemeler tencereye alınır ve sürekli kaynayana kadar karıştırılır. Kıvam alınca ocaktan alınır ve ılınmaya bırakılır. Ara ara karıştırılır ki kabuk tutmasın. Sıvı krema eklenir ve pürüzsüz oluncaya kadar çırpılır. Islatılmış olan kekin üzerine eşit şekilde yayılır.
Sıcağı çıktıktan sonra buzdolabında en az 4-5 saat mümkünse bir gece soğutulur. Servis öncesi çekilmiş ceviz serpilip ikram edilir.
Afiyet olsun 😋 repost @gulsen_atmaca
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments