Column Left

27 Ağustos 2019 Salı

Kıymalı Ispanaklı Çarşaf Böreği

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar











Kıymalı Ispanaklı Çarşaf Böreği

Malzemeler
Hamuru için:
5-6 su bardağı un
2 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
-
Ara katlar için:
sıvı yağ -
Üzerine sürmek için:
2 yemek kaşığı tereyağ
-
İç hacı için:
250gr kıyma
500 gr. ıspanak
1 adet  kuru soğan
2 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 kaşık salça
Tuz
Yapılışı
Ilk önce hamur malzemesinden güzel cok sert olmayan bir hamur yogralim.

Ic harci icin ispanaklari yikayin dograyin , soganlari incecik kiyin .
soganlari siviyag ile soteleyin kıymayıda ekleyip pişirin, salçayıda katıp karıştırın.  daha sonrada ispanagi ilave edin hepsini güzelce soteleyip pisirelim sonra baharatlari ve tuzu ilave ediyoruz pisirip kenara alalim
Hamuru 5 esit bezeye bölün ve yemek tabagi büyüklügünde acip hepsinin arasina  siviyag döküp üst üste koyun. Yarim saat dinlendirin

Sonra Temiz bir çarşaf üzerine  tek tek sağından solundan esneterek acin.
Hazirladiginiz ic malzemeden koyup rulo sekilinde sarin ve sonra istediginiz her sekilde yapıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
Üzerine tereyağ eritip gezdirin. 200 derecede pisirinirindan cikinca üzerlerine nemli bir bez örtüp dinlendirin ve soguyunca servis yapin.

https://instagram.com/zeynkurabiye?igshid=7z64qd8vxbqn
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments