Column Left

26 Ağustos 2019 Pazartesi

Karamel soslu Trileçe

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar











Karamel soslu Trileçe

Keki için
4 tane yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya şekeri
biraz limon kabuğu rendesi
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Yumurta ve şekerler mayonez kıvamına gelene kadar çırpılır. Ardından diğer malzemeler elenerek eklenir. Yağlanmış orta boy dikdörtgen borcama kek harcı dökülür ve 170 derecelik fırında yaklaşık 35 dakika pişirilir. Fırına göndermeden borcam tezgaha bir kaç defa hafifçe vurulur ki hava kabarcıkları çıksın.
Pişen kek tamamen soğumaya bırakılır ve soğuduktan sonra üzerine kürdanla delikler açılır.

Süt şerbeti için
3 su bardağı süt
1 kutu sıvı krema
3 çorba kaşığı şeker
Süt, sıvı krema ve şeker iyice karıştırılır ve kepçe yardımıyla yavaş yavaş yedirerek kekin üstüne dökülür.

1 paket krem şanti yarım su bardağı süt ile çırpılır. Yarım çay bardağı kadar ayrılır ve kalan krem şamti pastanın üzerine sürülür. Pasta buzdolabına kaldırılır ve 3-4 saat mümkünse bir gece buzdolabında soğutulur.

Karameli için
1 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 kutu sıvı krema
Karameli için şeker bir teflon tavaya alınır ve kısık ateşte erimeye bırakılır. Erimeye başlayınca ara ara ocaktan alınır ve içinde ki topaklanmalar karıştırılarak eritilir.
Yakmamak için edelim bu noktada!!!
Tamamen eriyen şekere tereyağı ilave edilir ve karıştırılır.
Tereyağı tamamen eriyince sıvı krema ilave edilir ve karıştırılır. Bir kaç dakika kaynadıktan sonra ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Karamel soğuk olduğunda Trileçenin üzerine gezdirilir.
Ayrılan krem şanti biraz süt ile azar azar eklenerek daha akışkan olması sağlanır ve üzerinin süslemesi yapılır.

Afiyet olsun 😋

#gulsenatmaca
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments