Column Left

26 Ağustos 2019 Pazartesi

Fladenbrot / Pide

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar











Fladenbrot / Pide
600 g un
1 paket kuru maya
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 yemek kaşığı dolusu sıvıyağ
Su (ele yapışan bir hamur olacak)

Üstüne sürmek için
Yarım çay bardağı su
2 yemek kaşığı un

Hamur yoğrulur ve kabarana kadar mayalandırılır.
Tepsiye yağlı kağıt serilir. Sıvıyağ ile yağlanan ellerle hamur tepsiye yayılır/açılır.
20-30 dakika kadar tekrar tepside mayalandırılır ve sonra şekillendirilir.
Üstüne sürmek için hazırlanan karışım, krema gibi olması lazım, üstüne sürülür.
Son olarak susam üzerine serpilir ve 240 derecelik fırında alt üst ayarda kızarana kadar pişirilir.

Afiyet olsun 😋

#gulsenatmaca
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments