Sponsorlu Bağlantılar
Kahvaltılık Sos
-
Malzemeler:
2 buçuk kilo domates
1 kilo kırmızı biber
6-7 diş sarımsak
Yarım kilo sivri biber
1 su bardağı sıvıyağı
1 su bardağı sirke
1 Tatlı kaşığı kekik
1 demet maydanoz
2 Yemek kaşığı biber salçası
Tuz
Yapılışı;
Domatesleri soyuyoruz.
Kırmızı biberleri çekirdeklerini ayıklıyoruz.
Sivri biberleri doğruyoruz.
Sarımsakları soyuyoruz.
Soyduğumuz domatesleri ve kırmızı biberleri ve sivri biberleri mutfak robotundan çok iyi şekilde çekiyoruz.
Robotta çektiğimiz domates ve kırmızı ve sivri biberleri bir tencereye alıyoruz, tuzunu atıyoruz ve suyunu çekene kadar yaklaşık 1 saatten fazla kaynatıyoruz.
Sıvıyağı, sirkeyi, ve sarımsak, salça, kekik koyup 20-25dk kadar kaynatmaya devam ediyoruz.
Kapatmaya yakın, robottan çektiğimiz ya da elde doğradığımız maydanozu ilave ediyoruz.
Fotoğraftaki gibi bir kıvam aldıktan sonra altını kapatıyoruz.
Bu ezme, bir nevi turşu gibi olduğu için, konserve menemendeki gibi kavanozuna kaynar su işlemleri yapmamıza gerek yok. Normal şekilde, kavanozlara pay ettikten sonra ağızlarını sıkıca kapatıp ters çeviriyoruz. Konserveleri serin bir yerde sakliyoruz.
Kullanacagımız konserveyi birgun onceden buzdolabina koyup soguk olarak afiyetle yiyoruz
#zeynkurabiye
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments