Sponsorlu Bağlantılar
Haşhaşlı Revani
——
Malzemeler
Dört Tane yumurta
Bir Su bardağı mavi haşhaş
Bir Su bardağı şeker
Bir Su bardağı yoğurt
BirSu bardağı sıvı yağ
Bir Vanilya
Bir Kabartma tozu
İki Su bardağı irmik
Dört Kaşık un
-----------------------------
Bir Kutu Krem şanti
-----------------------------
ŞERBET
İki Buçuk Su bardağı şeker
Dört Su bardağı su
Biraz Limon
Hazırlanışı
Şerbeti 8 dk kaynatın soğusun.
Yumurta ile şekeri çırpın. Üzerine diğer malzemeleri ekleyip bir miktar daha çırpın.
Revaniyi dikdörtgen borcama yağlayıp dökün.
170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkınca hemen soğuk şerbeti üzerine gezdirerek dökün.
Üzerini bir tepsiyle kapatarak soğumaya bırakın
Soğuyunca, 2poşet kremşantiyi 1/5 su bardağı süt ile çırpıp revaninin üzerine düzgün bir şekilde yayın.
Buzdolabında dinlekdikten sonra servis yapın.
Afiyet olsunİ;)
—
Reposthttps://instagram.com/zeynkurabiye?igshid=1n69qj083sa2t
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments