Sponsorlu Bağlantılar
KÜLAHTA KEK
3 paket dondurma külahı ( altı düz olanları tercih edin, ayakta pişecekler. Ve mutlaka içini açıp kontrol edin, birçoğu kırık çıkabiliyor )
Keki için:
3 yumurta
1,5 bardak şeker
Yarım bardak sıvıyağ
1 bardak süt
2-2,5 bardak un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Sosu için:
1 paket sıvı krema
1 paket çikolata ( 80gr )
Çeşitli pasta süsleri ( en küçük boyları tercih edin, biraz daha büyükler yapışmıyor düşüyor )
Yumurta ve şekeri 7-8 dakika çırpın. Sütü ve sıvıyağ ekleyip tekrar çırpın. En sonda elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip hafifce karıştırın.
Tepsiyi fırına yerleştirip yarısını dışarı çıkarın. Böylece külahları oynatmadan yerleştirmeniz kolay olur. Kek hamurundan külahlara üstteki çizgisine gelecek şekilde doldurun. Külahı şöyle bir sallayıp hamurun iyice yerleşmesini sağlayın. Tepsinin en sonundan başlamak üzere biraz boşluk kalacak şekilde tek tek dizin. Burada çok dikkatli olmanız gerekiyor. Çünkü bir tanesi devrilirse hepsi devriliyor 😅 Tepsiyi doldurduktan sonra yavaşça itin. 175 derece önceden hafif ısınmış fırında pişirin. Külahlar fırında yanmıyor merak etmeyin 😊 Normal kekler gibi hafif dışa doğru kabaracaktır. Üzeri kızardığında piştiğini anlayacaksınız.
Sosu için kremayı ısıtın, kaynatmayın. İçine parçaladığınız çikolataları ekleyip karıştırarak eritin. Pasta süslerini kaselere koyun.
Kekin ilk sıcağı geçtikten sonra sosa batırıp kenara dizin. 1-2 dakika sonra sos üzerinde hafif donmuş olacak. O zamanda süslere batırıp beklemeye alın. Yaklaşık 1 saat sonra kurumuş olur, servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
Tarif için teşekkürler : muhallebinindibi
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments