Column Left

19 Aralık 2018 Çarşamba

İNCİRLİ KREMALI KAHVELİ KEK VEYA TATLI

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar







İNCİRLİ KREMALI KAHVELİ KEK VEYA TATLI

Malzemeler

Keki için

3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
8 adet kuru incir
1 çay bardağı doğranmış ceviz
1 çay kaşığı tarçın
Şerbeti için

1 su bardağı su
Yarım su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı granül kahve (nescafe)
Muhallebisi için

5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı nişasta (Mısır veya buğday farketmez)
2 yemek kaşığı un (Kaşıklar tepeleme olacak)
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Hazırlanışı

İncirleri 5 dk kadar sıcak su da bekletin. Küçük küçük doğrayın. . İç cevizi de bıçakla kıyın. , 1 yemek kaşığı un ekleyip karıştırın. Bir kenarda dursun.
Kek için yumurta ve şekeri ağarana kadar çırpın. Süt ve sıvıyağı ekleyip karıştırın. Elenmiş un ve kabartma tozu ekleyip karıştırın.
Son olarak bir kenarda duran doğranmış incir , tarçın ve cevizi ekleyin.
Yağlanmış büyük boy dikdörtgen borcama hamuru döküp, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında keki pişirin.
Kek pişerken, 1 su bardağı suyu, 1 tatlı kaşığı granül kahveyi ve 1 çay bardağı şekeri büyük bir cezveyle ocağa koyun. Kaynamaya başlayıp, şeker eriyince ocaktan alıp üzerine soğuk süt ekleyin. Böylece ılık bir şerbetiniz olacak.
Fırından çıkan kek 10 dk bekledikten sonra üzerine şerbetini kaşık kaşık dökün.
Son olarak muhallebi malzemelerini tencereye alıp pişirin. Vanilya ve tereyağı piştikten sonra en son ekleyin. Mikserle 2 dk çırpıp soğuyan kekin üzerine dökün. Dilediğiniz gibi süsleyin. 
En az 3 saat dinlendirilen kek servise hazır olur.
Tarif > https://www.instagram.com/merveninmtfgi/
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments