Column Left

21 Kasım 2018 Çarşamba

ELMALI TURTA

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar











ELMALI TURTA

150 gr margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
1 adet yumurta
yarım paket kabartma tozu
 yarım paket vanilya
3,5 su bardağı un
İç Harcı İçin:
5-6 adet elma
4 yemek kaşığı şeker
yarım tatlı kaşığı tarçın
ceviz
Üzeri İçin:Pudra şekeri
HAZIRLANIŞI
Önce elmaları soyup rendeleyip  ocakta şekerle birlikte suyunu çekene kadar pişirin şekeri damak tadınıza göre eksiltir veya çoğaltabilirsiniz. Sonra tarçın ve cevizi ekleyip soğuması için kenara bırakın.
Bu arada oda sıcaklığındaki margarin,sıvı yağ,şeker,yumurta, vanilya karıştırılır.Un ve kabartma tozu ilave edilir.Unu azar azar ilave edin un ölçüsü değişebilir.Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edince yarısından fazlasını yağlanmış tart kalıbına elinizle iyice yayın elmalı harcı dökerek aynı ölçüde her tarafına yayın.
Kalan hamurlardan kalıplarda istediğiniz şekiller verip üzerini süsleyin.180 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis edin.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 😋












Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments