Sponsorlu Bağlantılar
10 DK'DA SOĞUK ZEBRA PASTA
6 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
2,5 yemek kaşığı un tepeleme
2,5 yemek kaşığı nişasta tepeleme
1 paket vanilya
Çikolatalı için
2 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı Nutella
Alt taban için
1 paket petibör bisküvisi
2 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için
Hindistan cevizi
Vişne
Yapılışı
İlk önce pastanın alt tabanı hazırlanır ve bisküviler rondoda çekilir eritilmiş tereyağı ilave edilerek karıştırılır.
Hazırlanan karışım kelepçeli kalıba konulur ve iyice bastırılır ve buzdolabına konulur.
Vanilya kakao ve Nutella hariç diğer bütün malzemeler tencereye alınır ve bir güzel çırpılır.
Kaynayıp kıvam alana dek kısık ateşte sürekli çırpılır ve pişirilir.
Pişen tatlı ocaktan alınır ve vanilya ilave edilerek karıştırılır.
İki eşit parçaya ayrılır ve bir parçasına kakao ve Nutella ilave edilerek çırpılır.
Homojen olana dek çırpılır ve kelepçeli kalıba bir kepçe sade bir kepçe çikolatalı olacak şekilde üst üste seri bir şekilde konulur.
Tatlı oda sıcaklığında soğumaya bırakılır ve soğuyunca temiz bir poşete konulur ve buzdolabına kaldırılır en az 1 saat dinlendirilir.
Süre sonunda üzerine hindistan cevizi serpilir ve vişne konulur tabii bunlar tamamen isteğe bağlı.
Dilimleyip servis edebilirsiniz
AFİYET OLSUN⭐️
@ALEWTURKEN34 Tarif için teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments