Column Left

3 Ekim 2018 Çarşamba

İNCİR KURABİYE

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar












İNCİR KURABİYE 
200 gram oda sıcaklığında tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı şeker
1 dolu yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kakao 
1 yumurta
1 paket vanilya 
1 çay kaşığı kabartma tozu 
4-4,5 su bardağı kadar un
İç harcı için:
8-9 adet kuru incir
2-3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 su bardağı su
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
İsteğe göre tarçın (ben biraz ekledim)
HAZIRLANIŞI
Öncelikle iç harcını hazırlayalım. Kuru incirleri küçük küçük doğrayalım üzerine suyu, şekeri ve tereyağını da ekleyelim suyunu çekene kadar pişirelim ve incirlerin içine cevizi de ekleyip karıştıralım ve soğuması İçin kenara alalım.
Kurabiye hamurunu yapmak oda sıcaklığındaki margarinin içine bütün malzemeleri karıştıralım yavaş yavaş unu da ekleyelim ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyip yoğuralım.Masanın üstüne bir poşet yayalım, ben streç film parçası kesip aldım masanın üzerine ikisi de olabilir sizin tercihinize kalmış. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle açıyoruz strecin üzerine yerleştiriyoruz bir tatlı kaşığı iç harcından koyalım ver streci kapatalım elimizle poşetin üstünden bastırıp şekil verelim ve streci açalım incir şekli almış kurabiyeleri yağlı kağıtlı tepsiye dizelim bütün hamur bitene kadar aynı işlemi devam ettirelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dk pişirelim, sıcak sıcak kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpelim. İncir kurabiyelerimiz hazır deneyeceklere şimdiden AFİYET OLSUN 
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments