Sponsorlu Bağlantılar
4 yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı su
Yarım su bardağı süt
1 su bardağı ıspanak püresi (ıspanak yaprakları haşlanıp blenderdan geçirilir.)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3-4 su bardağı un
Kreması için; 2 paket krem şanti
1,5 su bardağı süt
Arasına muz
Yumurta ve şekeri iyice çırpıp diğer malzemeleri ekleyerek hamurumuzu hazırlıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen fırın tepsisine döküyor ve 170 derece fırında pişiriyoruz. Üzeri kızarmadan yeşil halde kalmasına dikkat etmeliyiz, çabuk pişiyor.
Soğuyan hamurdan bardak yada kalıp yardımıyla yuvarlak şekiller çıkarıyoruz. Şekerli sütlü karışım yapıp ıslatıyoruz.
Yuvarlakların haricinde kalan kısımları rondodan geçiriyoruz. Yuvarlak keklerin üzerine biraz krema sıkıp muz koyuyor ve tekrar krema ile muzları kapatıyoruz. Son olarak da rondodan geçirdiğimiz kum şeklinde olan kek parçaları ile kremalı kısmı kaplıyoruz.
Üzerine ben benmari usulü çikolata eritip çilek koydum ve nane sapları ile süsledim. Çikolata eritmezsek çilekler üzerlerinde durmaz diye düşünüyorum. Birde muzların üzerini krema ile kapatmazsak kararırlar diye düşünmekteyim. Kendimce püf noktaları bu şekilde.afiyet olsun
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments