Sponsorlu Bağlantılar
Fincan tatlısı
1 lt süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
100 Gr margarin veya tereyağ
2 yemek kaşığı nisasta
1 paket vanilya .
Süslemek için
1 su bardağı Hindistan cevizi
.
Hazırlanışı .
Tencereye süt,un,şeker ve nişastayı koyup kısık ateşte kıvamı koyulaşıncaya kadar cirpiciyla karıştırarak pişiriyoruz.
Kivami koyulaşınca vanilya ve margarini ekliyoruz 3-4 dk kısık ateşte karıştırarak pişiriyoruz. Hazirlanan muhallebiyi türk kahve fincanlarini yıkayıp içine koyuyoruz. Yaklaşık 12-13 fincan çıkıyor. 4-5 saat buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz. Dinlenen muhallebiyi bıçak yardımıyla çıkarıyoruz ve Hindistan cevizine buluyoruz servis tabağına alıyoruz.. arzu ettiğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
deryali_lezzetler e teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments