Sponsorlu Bağlantılar
ETLİ BULGURLU SATIR KÖFTESİ
Malzemeler
1 kg yağlı kuş başı
2 adet kuru soğan
Yarım su bayrağı pilavlı bulgur
1/4 demet maydanoz
1 yemek kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
2 diş sarımsak
1/4 su bardağı un
1 adet yumurta
Yapılışı
İlk olarak et büyükçe bir tahtaya alınır ve satır ile kıyılır.
Etler küçük parçalar haline gelince soğan sarımsak ve maydanoz ilave edilir ve satır ile kıyılmaya devam edilir.
Daha sonra bulgur tuz ve baharatlar ilave edilir ve iyice köfte kıvamına gelene kadar kıyılmaya devam edilir.
Köfte kıvamına gelince içerisine yumurta ve un konulur ve yaklaşık 10 dk elle yoğrulur.
Süre sonunda ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve elle şekil verilir.
Bütün köfte bu şekilde yapılır.
Kaynamış suyun içine alınır ve haşlanır.
Süzgeç yardımı ile bir borcama alınır ve suyun üzerindeki yağ köftenin üzerine dökülür.
Afiyet olsun 🤩
.
.
#alewturken34 tarif için teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments