Column Left

22 Eylül 2018 Cumartesi

PORTAKALLI MUHALLEBILI KEMAL PAŞA TATLISI

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar









👉👉 @alewturken34 tarif için  teşekkürler

PORTAKALLI MUHALLEBİLİ
 KEMALPAŞA TATLISI

Muhallebi için;
1 lt süt
3 yemek kaşığı silme un
3 yemek kaşığı silme nişasta
5 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
40 gr beyaz çikolata
1  portakal kabuğu rendesi

Kemalpaşa tatlısı;
1 paket kemal paşa ( 40 tane )
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 Portakalın  suyu
Üzeri için;
hindistan cevizi
Nar

Hazırlanışı
 Şeker su ve portakal suyu  ocağa alınır ve kemal paşa ilave edilir.
Arada bir karıştırarak kaynatılır ve pişirilir.
Bende 10 dk yeterli geldi 10 dk sonunda tadına baktığımda pişmiş olduğunu gördüm ama çok hamur olmasını istemediğim için çok fazla pişirmedim.
pişen ve şerbeti çeken kemalpaşa tek porsiyonluk  muffin kalıbına dizilir ve soğumaya bırakılır.
Diğer yandan da muhallebi yapılır.
Vanilya ve çikolata  hariç bütün malzemeler tencereye alınır portakal kabuğu da rendelenerek ve kaynayıncaya kadar karıştırılır.
Kaynayan ve kıvam alan muhallebi ocaktan indirilir ve beyaz çikolata ve vanilya ilave edilir. Güzelce çırpılır ve çikolatanın erimesi sağlanır.
Sıcak olan muhallebi soğumuş olan kemalpaşa tatlısının üzerine dökülür.
tatlı oda sıcaklığında 1 saat bekletilir ve soğuması sağlanır.
Soğuyan tatlı buzdolabına konulur ve 1 saat daha bekletilir.
Süre sonunda üzerine hindistan cevizi serpilir ve nar konulur.
AFİYET OLSUN. !
.
.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments