Sponsorlu Bağlantılar
👉👉 @alewturken34 tarif için teşekkürler
PORTAKALLI MUHALLEBİLİ
KEMALPAŞA TATLISI
Muhallebi için;
1 lt süt
3 yemek kaşığı silme un
3 yemek kaşığı silme nişasta
5 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
40 gr beyaz çikolata
1 portakal kabuğu rendesi
Kemalpaşa tatlısı;
1 paket kemal paşa ( 40 tane )
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 Portakalın suyu
Üzeri için;
hindistan cevizi
Nar
Hazırlanışı
Şeker su ve portakal suyu ocağa alınır ve kemal paşa ilave edilir.
Arada bir karıştırarak kaynatılır ve pişirilir.
Bende 10 dk yeterli geldi 10 dk sonunda tadına baktığımda pişmiş olduğunu gördüm ama çok hamur olmasını istemediğim için çok fazla pişirmedim.
pişen ve şerbeti çeken kemalpaşa tek porsiyonluk muffin kalıbına dizilir ve soğumaya bırakılır.
Diğer yandan da muhallebi yapılır.
Vanilya ve çikolata hariç bütün malzemeler tencereye alınır portakal kabuğu da rendelenerek ve kaynayıncaya kadar karıştırılır.
Kaynayan ve kıvam alan muhallebi ocaktan indirilir ve beyaz çikolata ve vanilya ilave edilir. Güzelce çırpılır ve çikolatanın erimesi sağlanır.
Sıcak olan muhallebi soğumuş olan kemalpaşa tatlısının üzerine dökülür.
tatlı oda sıcaklığında 1 saat bekletilir ve soğuması sağlanır.
Soğuyan tatlı buzdolabına konulur ve 1 saat daha bekletilir.
Süre sonunda üzerine hindistan cevizi serpilir ve nar konulur.
AFİYET OLSUN. !
.
.
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments