Sponsorlu Bağlantılar
4 adet yufka
SOSU İÇİN :
2 yumurta
1,5 su bardağı süt
yarım su bardağı sıvıyağ
İÇİ İÇİN : Peynir, maydanoz
HAZIRLANIŞI
Börek için önce sosu hazırlanır.Bunun için yumurta,süt ve sıvıyağ karıştırılır.
Kek kalıbı sıvıyağla yağlanır.Yufkanın biri ortasına serilir.Diğer yufka koparılarak sosa batırılır ve kalıba serilir.Diğer parçalarda aynı şekilde serilir. İki yufkadan sonra peynirli iç konur ve diğer yufkalarda aynı şekilde sosa batırılarak serilir.Üzerinede sos sürüp 180°fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Biraz soğuduktan sonra ters çevrilerek servis edilir.
AFİYET OLSUN 😋 👍 👌
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments